Knihkupectví Avatar

Kvantová teorie vzniku života - Carl J. Calleman (Fontána)

378Kč
Nyní: 340Kč

 Nový pohled na velký třesk, evoluci života a teorii všeho
*****
Ve své poslední knize shrnuje dr. Carl J. Calleman své dosavadní výzkumy a poznatky do tzv. „Teorie všeho“ a na základě známých vědeckých dat se pokouší vysvětlit vznik vědomí, vesmíru a života z jednotícího pohledu. Abychom porozuměli původu života a dokázali odpovědět na ty nejzákladnější existenciální otázky, musíme nejprve pochopit, co je vědomí, a k tomu je třeba zvolit jiný přístup než jaký zastává hlavní, tzv. redukcionistický proud současné vědy. Autor proto vychází z nové makrokosmické kvantové teorie, která na rozdíl od kvantové teorie mikrosvěta dokáže vysvětlit účinky vývoje vědomí v mnohem větším měřítku. Teorie všeho, která dokáže popsat celý vesmír z jednoho jediného pohledu, je založena na sjednocení těchto dvou různých, zdánlivě neslučitelných oblastí kvantové teorie.
*****
Díky této myšlenkové fúzi je kniha schopna předložit přesvědčivý výklad celé řady problémů, které materialistickou vědu již dlouho pronásledují, například zrychlování času, podstaty vědomí, hnací mechanismus vývoje života a vzniku nových druhů, existence temné hmoty, anomálie v záření kosmického mikrovlnného pozadí nebo problém jemného vyladění kosmických konstant. Možná nejdramatičtější novinkou je náhled do dění před Velkým třeskem a do časového harmonogramu evoluce.
*****
Čtenář se tak může postupně dopracovat k přesvědčení, že vesmír je jedna živá entita, v níž jsou všechny různé úrovně makrokosmicky provázány ve zvláštní struktuře, v níž je lidská mysl současně propojena s různými úrovněmi vesmíru. V tomto modelu hraje prvořadou roli vědomí, jehož různé stavy přesvědčivě vysvětlují i dramatické zvraty v lidských dějinách. I do těchto „nefyzikálních“ otázek dokáže Callemanova Teorie všeho nahlížet, a proto autorovi umožňuje i radikální zamyšlení nad nejistou situací, jíž naše planeta v současnosti čelí.


vyprodáno

Vaše IP adresa je: 3.133.144.197
Copyright © 2024 Nakladatelství a knihkupectví AVATAR. Powered by Zen Cart | Hosting by Zserver