Knihkupectví Avatar

Pronikavý vhled - Alexandra David-Neelová, Květoslav Minařík

228Kč
Nyní: 205Kč

Dílo Alexandry David-Neelové (1868–1969), vynikající znalkyně tibetského náboženství a filozofie, je u nás už několik desetiletí známo z úspěšných vydání několika jejích prací. Její spisek Pronikavý vhled (Tajná učení tibetských buddhistů) je u nás prozatím téměř neznámý. Sama jej označila za "jedinečný doklad filozofických názorů tibetských vzdělanců, který patřil mezi neveřejné nauky sdělované od ucha k uchu."


Květoslav Minařík pokládal pravdy v tomto spisu obsažené za nesmírně užitečné pro rozvoj duchovních kvalit a zároveň blízké modernímu způsobu evropského myšlení, proto jej doprovodil četnými vysvětlujícími komentáři a tím tento malý skvost duchovní literatury ještě obohatil.




Z předmluvy A.David-Neelové:
Své vlastní názory vyjadřuji nikoli jako propagaci; jejich smyslem je tlumočit některé nauky, zastávané předními tibetskými učenci, které jsou málo přístupné cizím badatelům.
Je na každém čtenáři, aby si utvořil vlastní názor o teoriích obsažených v této knize. Nechť o nich uvažuje a rozvažuje, jak je mu libo.
Tato kniha je jedinečným dokumentem, ovocem bádání, jež jsem konala v tibetské zemi po dobu dvaceti let; bádání, jež se už nikdy nebude moci opakovat.

Vázaná, větší A6, 192 stran, nakl. Canopus.

vyprodáno

Vaše IP adresa je: 54.234.124.70
Copyright © 2024 Nakladatelství a knihkupectví AVATAR. Powered by Zen Cart | Hosting by Zserver