Knihkupectví Avatar

Zuzanka a tibetské velehory - Richard Erml

240Kč
Nyní: 216Kč

Tibet, mysteriózní země na střeše světa, opředená legendami, anebo symbol státu brutálně okupovaného čínskou expanzí? Je vůbec možné se k němu přiblížit ještě jinak než přes sympatickou filozofii tibetského buddhismu či přes potlačování lidských práv?

V Tibetu se odvíjí intimní děj, jehož aktéři nám nejsou neznámí. Divadelní kritik Erml a známá tibetanistka Ondomišiová podnikli v polovině devadesátých let cestu, které popravdě říkali svatební, avšak s cizokrajnou romantikou líbánek mnoho společného neměla. Jejich příběh, jakkoli se dotýká tamní politické situace, filozofie i ozvěn historických legend, je především o nesnadné cestě vzájemného poznávání.

Autor vystudoval filmovou scenáristiku a jedenáct let pracuje jako novinář, dnes publikuje především v Divadelních novinách. Nedávno podnikl s manželkou, tibetoložkou, čtyřměsíční svatební cestu po Tibetu, Indii a Nepálu. Své záznamy z cesty začal po návratu přepisovat v pražské nemocnici poté, co se dostal mimo ohrožení života. Díky mimořádným zážitkům vzniklo dílo, které daleko přesahuje klasický cestopis, cyklus reportáží či běžný cestopisný deník. Autor vytvořil působivý románový cestopis, v němž se autentičnost dokumentu těsně prolíná s krásnou literaturou.

Vázaná, A5, 230 stran, nakl. Petrov (2002).

vyprodáno

Vaše IP adresa je: 18.118.120.109
Copyright © 2024 Nakladatelství a knihkupectví AVATAR. Powered by Zen Cart | Hosting by Zserver